A Candida diéta és a stevia

A Candida gomba egy olyan típusú élesztőgomba, ami természetes állapotában is fellelhető az emberi szervezetben, az emésztőrendszerben. Azonban túlszaporodása egy úgynevezett candidiasis nevű betegséghez vezethet. E betegség leghatásosabb gyógymódja, ha pontosan betartjuk a candida diéta szabályait és előírásait, mivel csak így állhat helyre a bélflóra egyensúlya. A cukor alternatívái között, a stevia is fontos részét képezi ennek a diétának.

A cél

Az élesztőgombák okozta candisiasis leggyorsabban úgy mulasztható el, ha teljesen mellőzzük a cukrok fogyasztását, hiszen ez a Candida albicans fő tápláléka. A cukor elkerülésével megszüntethető e gomba táplálékforrása. Ha a Candida gombák mennyisége a normális szintre visszatér, akkor a candisiasis tünetei is eltűnnek. A Candida diéta alapja egyébként az, hogy ne fogyasszunk olyan élelmiszereket, melyek kiugró vércukorszintet eredményezhetnek.

Az időtartam

A Candida diéta három fő szakaszból áll. Az első szakasz célja, hogy megtisztítsa az emésztőrendszert a mérgektől és a gombáktól. Ilyenkor kerülni kell minden feldolgozott élelmiszer, cukros ételt, a gyümölcsöket, a babot, a magas szénhidráttartalmú zöldségeket. Ez a szakasz 2-3 hétig tart. A második szakaszban a diétázók újra bevezethetik a tiltott ételeket az étrendjükbe. Ez a szakasz 4 héten át tart és magába foglal egy gombaellenes kezelést is, ami gombaölő szerekkel történik. A harmadik szakaszban egy hosszútávú tervről van szó, mely során a belet jótékony baktériumokkal népesítjük be. Ilyenkor sok joghurtot, probiotikumot kell fogyasztani, hogy a bélflóra egyensúlya helyreállhasson.

A stevia

A stevia egy természetes édesítőszer, amit a Stevia nevű növény leveleiből állítanak elő. A stevia 300-400-szor édesebb, mint az asztali cukor. Sőt ellentétben a finomított cukorral, a stevia olyan vegyületeket tartalmaz, mely nem szolgál tápanyagul a Candida gomba számára. A Candida diétában tehát a stevia egy elfogadható cukor, mivel gombaölő tulajdonságokkal is bír, így nemhogy nem súlyosbítja a candidiasis tüneteit, hanem még javítja a beteg állapotát. A steviát szárított, őrölt formában, porként és folyadékként is megvásárolhatjuk. Bármit édesíthetünk vele és használata teljesen biztonságos.

Termékek gombafertőzésre

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!