A Candida diéta és a stevia

A Candida gomba egy olyan típusú élesztőgomba, ami természetes állapotában is fellelhető az emberi szervezetben, az emésztőrendszerben. Azonban túlszaporodása egy úgynevezett candidiasis nevű betegséghez vezethet. E betegség leghatásosabb gyógymódja, ha pontosan betartjuk a candida diéta szabályait és előírásait, mivel csak így állhat helyre a bélflóra egyensúlya. A cukor alternatívái között, a stevia is fontos részét képezi ennek a diétának.

A cél

Az élesztőgombák okozta candisiasis leggyorsabban úgy mulasztható el, ha teljesen mellőzzük a cukrok fogyasztását, hiszen ez a Candida albicans fő tápláléka. A cukor elkerülésével megszüntethető e gomba táplálékforrása. Ha a Candida gombák mennyisége a normális szintre visszatér, akkor a candisiasis tünetei is eltűnnek. A Candida diéta alapja egyébként az, hogy ne fogyasszunk olyan élelmiszereket, melyek kiugró vércukorszintet eredményezhetnek.

Az időtartam

A Candida diéta három fő szakaszból áll. Az első szakasz célja, hogy megtisztítsa az emésztőrendszert a mérgektől és a gombáktól. Ilyenkor kerülni kell minden feldolgozott élelmiszer, cukros ételt, a gyümölcsöket, a babot, a magas szénhidráttartalmú zöldségeket. Ez a szakasz 2-3 hétig tart. A második szakaszban a diétázók újra bevezethetik a tiltott ételeket az étrendjükbe. Ez a szakasz 4 héten át tart és magába foglal egy gombaellenes kezelést is, ami gombaölő szerekkel történik. A harmadik szakaszban egy hosszútávú tervről van szó, mely során a belet jótékony baktériumokkal népesítjük be. Ilyenkor sok joghurtot, probiotikumot kell fogyasztani, hogy a bélflóra egyensúlya helyreállhasson.

A stevia

A stevia egy természetes édesítőszer, amit a Stevia nevű növény leveleiből állítanak elő. A stevia 300-400-szor édesebb, mint az asztali cukor. Sőt ellentétben a finomított cukorral, a stevia olyan vegyületeket tartalmaz, mely nem szolgál tápanyagul a Candida gomba számára. A Candida diétában tehát a stevia egy elfogadható cukor, mivel gombaölő tulajdonságokkal is bír, így nemhogy nem súlyosbítja a candidiasis tüneteit, hanem még javítja a beteg állapotát. A steviát szárított, őrölt formában, porként és folyadékként is megvásárolhatjuk. Bármit édesíthetünk vele és használata teljesen biztonságos.

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-17% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
2190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!