A Candida és a gyógynövények

Tudjuk, hogy a Candida csak akkor jelent problémát, ha túlszaporodik a szervezetben, amit a hosszan tartó antibiotikumos kezelés, a fogamzásgátlók fogyasztása, a stresszes életmód és a helytelen táplálkozás is előidézhet. A gyógyszerek általában nemcsak a káros, hanem a hasznos baktériumokat is elpusztítják a szervezetben, így a bélflóra egyensúlya felborul, a Candida pedig burjánzásnak indul. Bizonyos gyógynövényekkel azonban gyorsan helyreállíthatjuk a harmóniát, így a candidiasis betegség sem alakul ki. A bélflóra megfelelő működésével megszűnnek az olyan tünetek, mint a fáradtság, az erőtlenség, a puffadtság, a változó széklet, a depresszív hangulat.

A Candida visszaszorítói

A Candida egy természetes organizmus, ezért lehetőség van a természetes kezelésére. A növények és a növényi készítmények hatékonyan tudják megszüntetni a candidiasist a szervezetben. Azt is tudni kell, hogy a gombafertőzés nem egyik napróél a másikra alakul ki és nem szüntethető meg nagyon rövid időn belül sem. Kitartónak kell lennünk és nem szabad abbahagynunk a kezelést, még akkor sem, ha már torkig vagyunk vele. Rengeteg gyógynövénnyel felgyorsítható a gyógyulási folyamat, sőt érdemes ezeket kombinálva alkalmazni, hogy még gyorsabban hassanak.

Gyógygombák

Ha Candida betegségben szenvedünk, akkor érdemes elkerülni a gombák fogyasztását, mert ezek csak fokozzák az albicans törzsek jelenlétét. A gyógy-gombák azonban kivételt képeznek ez alól. Ezek a fák kérgén növő fajok kiváló gyógyhatásokkal bírnak, így nem véletlen, hogy a kínai orvostudomány már évezredek óta használja őket. A Candida ellen a következő fajok hatásosak: a maitake, a reishi és a shiitake. E három gombafajnak igen alacsony a glükóztartalma, így nem jelentenek táplálékot a Candida számára. És nemcsak a candida megszüntetésében játszanak fontos szerepet, hanem az immunrendszert is hatékonyan stimulálják.

A fokhagyma

A fokhagyma természetes antibakteriális és gombaölő táplálék. Megszünteti a Candida albicans törzseket a belekben. Legnagyobb előnyeit akkor tapasztaljuk, ha nyersen esszük, de a legtöbb ember számára ez kivitelezhetetlen a fokhagyma túl intenzív íze és szaga miatt. Nekik érdemes kipróbálni a pácolt fokhagymát vagy a fokhagymakapszulát, ami koncentráltan tartalmazza a fokhagyma hatóanyagait. Már napi egy gerezddel vagy egy kapszulával eltüntethető a Candida.

Rostok

Fontos, hogy magas rosttartalmú élelmiszereket fogyasszunk, mert azok fokozzák az anyagcserét és meggyorsítják a candida kiürülését a belekből.

Termékek gombafertőzésre

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!