A Candida fertőzések és a kókuszolaj

Sok ember szenved Candida betegségben, anélkül, hogy tudna róla. A betegség akkor következik be, mikor az élesztő túlszaporodik a szervezetben és különböző kellemetlen tüneteket okoz. Mivel a tünetek igen sokfélék, ezért nehéz diagnosztizálni a betegséget. A Candida okozhat például fáradtságot, puffadást, fokozott étvágyat, súlygyarapodást, ízületi fájdalmakat, acnet, depressziót, hangulatváltozásokat és viszkető bőrt. Nagyon fontos, hogy a betegséget diagnosztizáljuk és egy orvos által előírt diétát szabályszerűen kövessünk. Sőt az is jó ötlet, ha kókuszolajjal kezdünk el főzni és sütni, mert így még gyorsabban kiiktatható a Candida a szervezetből.

A Candida diéta

Mivel a Candida egy élesztőgomba, ezért cukorral és szénhidráttal táplálkozik, ezért a Candidával fertőzöttek intenzív sóvárgást éreznek az édességek iránt. A Candida diéta fő célja, hogy elvágjuk a gomba táplálékát, így mellőzzük a kenyér, a hüvelyesek, a tészta, a rizs, a gabonák, a burgonya, a sárgarépa, a sütőtök, a gyümölcsök, a tej, a cukor fogyasztását egy ideig. A Candida diéta hangsúlyozza a magas rosttartalmú , de nem keményítőtartalmú zöldségek, sovány húsok, halak, tojás fogyasztását, illetve az egészséges zsírokét mint az avokádóolaj, az olívaolaj és a kókuszolaj.

Kókuszolaj és zsírsavai

A kókuszolajat sok orvos ajánlja mint a Candida-diéta kiegészítőjét, mivel gazdag telített zsírokban, különösen a közepes szénláncú zsírsavakban. Ezek a zsírsavak igen előnyösek a candidások számára. A kókuszolajban található közepes szénláncú zsírsavak a karpilsav, a kaprinsav és a laurinsav. E zsírsavak különleges szerkezete lehetővé teszi, hogy hatékonyan szálljanak szembe az élesztőgombákkal és membránjuk megsértésével szorítsák őket vissza. Ezek a zsírsavak szétroncsolják a Candida gombák szerkezetét, azok elvesztik citoplazmájukat, összeesnek és összezsugorodnak. Egy izlandi tanulmány arról számolt be, hogy ezek a zsírsavak nemcsak a Candida törzsekkel, hanem más élesztőgombákkal is hatékonyan elbánnak.

Termékek gombafertőzésre

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!